21 January 2011

Nak Rumah Macam Ni Boleh Tak?

Salam and 안녕!

Buat awak yang bakal jadi suami saya,
(HAHAHA, saya pun tak tahu sape..hu)
saya nak rumah macam kat bawah ni boleh tak?
Alaaaa....rumah dalam cite Full House tu,
comel je awak, warna putih, suci je....
dah la ade pantai kat sekelilingnya...huu
saya suka main pasir n ombak kat pantai tu...
mesti best kalau hisup kita nanti ditemani oleh
bunyi deruan ombak kan? cewwaahh
mesti best kan awak...
Awak nak tengok tak dalam rumah tu macam mana?
Jum saya tunjuk kat awak...
Jum jum!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Cantik kan? Rumah yang menghadap ke pantai. Seronoknya!



Pagar rumah tu pun mesti macam ni tau awak. Mesti pasang kat sekeliling rumah sebab saya tak nak ade makhluk2 tanpa izin masuk rumah kita, macam......monyet?



Bestnya kalau ade mcm ni nanti kan, bolehlah kita jalan petang2 smbil menghirup bayu laut..peewwwiitt!
Anak-anak kita nanti (cehh, anak-anak) pun bolehla main lari2 kat sini, tanpa perlu risau dorang terjatuh ke, terlepas ke pantai ke kan....



At least ade jalan sepanjang tu nak masuk rumah kita. And sepanjang jalan tu mestilah dipenuhi dengan pokok-pokok yang hijau merimbun. Barulah sejuk mata memandang. Sebelum mereka masuk rumah kita, kita jamu penglihatan dorang dengan panorama yang menghijau. Boleh gak kita ajar anak-anak kita supaya cinta akan alam sekitar kan. hehe




Wahh, kat atas pun ade gak, ade tangga trus ke bawah lagi. Seronoknya! Kita le tengok pemandangan kat luar terus dari tingkat atas yang juga lokasi bilik tidur kita.



Ni ruang tamu yang menghala ke dapur tau awak. Kat hujung tu ade tangga ke tingkat atas. Tapi rumah saya nanti, eh rumah kita nanti taknak lah ade banyak sangat tiang. Kang anak-anak kita main terhantuk, benjol dahi, sape nak jawab? huuu
Kenalah mementingkan aspek keselamatan kan.
*kalau hiasan bunga bentuk basikal tu kita tukar dengan basikal betul boleh tak awak? hee



Ni pulak ruang tamu untuk menonton televisyen. Saya nak televisyen yang lagi besar, tknk yg mcm ni. Lepas tu kat atas tv tu nanti kita letak la foto keluarga kita. Mesti cantik kan awak?



Ruang ni plak khas untuk anak-anak kita melayari Internet whatsoever lah kan. Kita pun leh duduk kat sini wat keje sambil pantau anak-anak kita yang tengah main kat luar. Kat kita nak wat dinding daripada kaca kan....



Kemasan lantai ni comel je, ade bunga bunga. Tapi kalau saya nak tukar sikit bunga ni boleh tak? Saya nak bunga warna biru. Suka hati awak la nak letak bunga ape pun. hee
Yang penting warna biru..






Ni master bedroom. Tapi taknak design macam ni, macam orang bujang duduk je. Nanti awak pandai2 la ubahsuai yep. hee



Ni bilik tidur kedua. Bilik anak-anak kita lah ni..hee



Kat master bedroom ade beranda, pagi-pagi bangun kua ke beranda trus menghirup udara segar, Bestnya!



Bilik air dia plak tak perlulah ade tingkap sebesar tu, macam saje mengundang public untuk tengok tayangan amal.



Wahh, kat luar dia ade pangkin, ade buaian... Nanti kita tanam pokok-pokok herba biar ade aroma semulajadi masa kita duduk-duduk kat situ.



Tangga ni cantik, saya suka! Saya suka rumah yang ade tangga. he


Awak tahu tak dalam cte Full House tu dorang salu nyanyi lagu Gom Se Mari (Tiga Ekor Beruang)? Nak beruang ni boleh? Letak kat sudut kat runag tamu. Kalau awak rasa macam childish takpe, kita letak kat bilik anak-anak kita eh. hee

.
.
.
.
.
.
.

Haaaaaa....awak dah tengok kan rumah idaman saya?
Boleh buatkan satu?
Rumah ni dibina khas untuk penggambaran drama Full House ni.
Kos dia masa dibina lebih kurang 7 tahun lepas ialah...
ermmmm....USD 1 juta. hehe
Mahal kan?
Nanti kalau nak buat mesti lagi mahal. hekhek
Tapi takpe, saya tahu awak sayang saya,
mesti awak sanggup nak buatkan rumah ni untuk saya.
Kasih sayang tak mengira wang ringgit kan? weee~~


*Kau gila ke? Spa yang nak buatkan kau rumah semahal ni?? Kalau kau nak gak rumah mcm ni, tak kahwin la kau. hahah
*Alaaaaa....bukannya ape ape pun...angan angan je....hehehe
Buat bakal suami beta, relaks ye....saya takkan seksa awak macam ni....jangan risau...hee
Saje je berangan time tade keje ni...hee
Dah lah, waktu yang diperuntukkan untuk berangan-angan dah tamat.
Kembali ke alam realiti!
Oh yeah!



sumber foto:
mr google dan foto peribadi  Betchay

 



10 comments:

TunTeja said...

amboiiiiii...berangan!!!! hehehe :p
tp kan.akak pun teringin umah camni.hahahahaha ;)

a-En said...

ehem2,
testing mice 1,2,1,2,3...

hahah,
disyorkan kawen ngn arkitek.
pewittttttt :P

mawar said...

dah dewasa rupanya wahidah... :)

farah booboo said...

kak dya: hahah....ape salahnya...sesekali...hikhik

farah booboo said...

ain: wakaka...arkitek ye...tapi dy pndai main piano tak???
hahahhaa

farah booboo said...

mawabbies: saya mg da besar...sebab tu nk rumah besar jugakkk...hikhik

Magrib said...

entry nie cool.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
 10 kesalahan penggunaan Facebook
Melayu, disco dan masih dara?
Maafkan saya wahai Nuffnang
Saya hampa dengan blog sendiri
Cara Mudah memikat WANITA (hanya untuk lelaki sahaja)
Teknik yang mungkin anda tidak tahu untuk Turun Berat Badan!
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Mari lah ROGOL saya!

farah booboo said...

magrib: thanks! :)

dorin said...

hi farah..slmt berkenalan..

sama la minat kte..kakaka..selalu berangan dgn umah FH ni..pastu berangan nk g korea sbb semata2 nak g tengok umah ni..hahaha..akak mmg minat gle2 babas la dgn cite FH ni..jom kte kumpul duit g korea..ngeh ngeh ngeh.. ;)

http://bulatbujur.blogspot.com/

farah booboo said...

sis dorin: hahaha...bagusnya ade org mutual interest! weeee

tapi mg lawa gile pun umh fh ni kn...bila la dpt g...huuu

hak milik kekal dan terpelihara nurfarah wahidah.