04 January 2011

tagging.♥





Salam and 안녕!
tagged by dearie kak zai (THANKS!) , going to try my best to answer them . hee

1. Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
♥ segala masakan yg berasaskan ayam. hekhek
chicken maniac macam onew shinee tuh. hee



 ♥ nasi ayam. kalau kua makan . mesti nasi aym yang saya sebat dulu. masih dlm proses mencari restoran, kedai makan, warung yang menyediakan nasi ayam terhebat. mcm mana nk tahu terhebat ke tak? kuah dy nyum2, sambal dy nyum2, ayam dy nyum2, nasi dy lagilah, harus, wajib nyum2..pendek kata, suapan pertama j, senyuman nikmat sampai ke telinga. heee
nasi ayam tu mesti dihidangkan secara berasingan semua ramuan yang ada untuk menjadikannya hidangan nasi ayam yg lengkap. tak suka kalau ayam dy da bercampur dgn sambal. huu




♥ saya paling suka makan aiskrim vanila. awak nak tahu kenapa? mestilah sebab rasa dy sangatttttttttttttttttttttt SEDAP! nyum2! paling elok dimakan terus dari dalam bekas aiskrim itu tanpa perlu mengggunakan kon aiskrim. lambat dan leceh. hekhek. tambah elok lagi bila dimakan sambil menghadap tv yang sedang menyiarkan cte2 korea. weee~




2. Jenis air apa yang korang paling suka?
♥ saya suka air soya! awak? nyum2! dan juga air masak yang telah dihibernatekan dalam peti sejuk. hee

3. Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
♥ Malay (org melayu kan, mestilah perut dan lidah meminta masakan melayu), Western, Chinese.

4. Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap.
♥ aduyai...memasak ye.....ni yg lemah gemalai tangan nak menaip nih. baiklah, saya pun taktahu saya expert masak ape. huu
mungkin kaya puff yg baru saya pelajari semasa cuti. hee
makcik saya kata sedap, kira pass la tu kan. wee
kesian adik saya suh wt lg haritu, tp tak sempat pulak. huu
nanti balik, kita wt sama2 yek. hee

5. Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
♥ makanan yang berbaloi untuk dibayar mahal, tapi setakat nih belum pernah melabur dengan mahalnya untuk makanan. 

6. Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
♥ fast food restaurant lah ye? KFC. cheezy wedges. mesti ade cheezy ye depannya. 
teruja sungguh melihatnya...huu mcm mana la kau tak membesar, mkn cheezy wedges memanjang. huih.

7. Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
♥ ayam! ayam goreng, kari ayam, ayam masak merah, sate ayam, burger ayam, asam pedas ayam, semuanya sedap. saya meminati ayam. hikhik

8.Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
♥ soalan nih....nk ingat mcm mana.....memori tu belum tercipta lagi..hee

coming later. hoho

9. Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?
♥ tak pyh jawab kan? hee

10. Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
♥ boleh tak kalau dy hidangkan nasi ayam yang secara tak langsung ada hidangan berasaskan ayam dan juga aiskrim vanila sebagai dessertnya? tade aiskrim vanila, milkshake honeydew pun boleh. weee~

11.Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
♥ daging lembu dan kambing! kesian kan? tak pun. da mg tak suka, nk wt cmne. daging lembu le mkn lagi kalau dy wt sate ke, wt burger daging ke. daging kambing mg minta maaf byk2. bau j da pening2 dah. huu. kesian kambing dan lembu...apela salah mereka sehingga dibanned oleh saya...

12. Menu raya yang paling disukai.
♥ apa2 j yg mak saya masak pagi raya tu mg lazat dan tiada tandingan. hee ♥

13.Jajan/ cekedes yang korang suka
♥ banyakkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat. hahaha. kaki jajan mg mcm ni. eh jajan? teringat kaki kecik. huuuu

14. Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
♥ mana boleh dua! masakan emak semuanya terbaik, over the top! ♥

15. Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
♥ nasi goreng yang saya mkn di salah satu gerai yang ade di cenderwasih. pedasnya Ya Allah, tak tertanggung lidah. mg tak habis lah...mcm bukan mkn nasi goreng, tapi mkn hidangan cili padi goreng. huuu

16. Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
♥ erm,,,kak zai nk mkn ape? nanti kita tolong belikan bahan2, kak zai masak, kita makan eh. hikhik

17. Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..
saya nak paksa AWAK!
buat jangan tak buat!
tak buat belanja saya aiskrim vanila! :p


 




8 comments:

insyirah said...

haha..thanx coz mnjwb..ngee..:P
ok.,.kita sm..x mkn dging lembu n kmbing..mbbeekkk..haha..
oowww..nak suh akak msk ea??tp kena hbiskan even x sdap pon! sekian..=_="

farah booboo said...

kak zai: wah, sama la kita! weeee
haha...puding karamel mesti sedap...wt yg tu j la..hee

insyirah said...

hehe..suke gak mkn pding caramel ea??ok..nnt akak wat..sdiakan bhn je..huhu

farah booboo said...

akak wt la, kita taktahu bhn dy pe...heee

SasHa Lee said...

sy tak ley hidup tanpe ayam.. mesti kene ada ayam goreng..baru ada selera makan..heee

farah booboo said...

sasha: hehehe....hidup bergelumang dgn aym...weeee

NuSaNa NoSa 91 said...

wooo~ panjangnya tag.. brapa lama wat ni?? =.=

farah booboo said...

hahaha..tak mengambil masa yg lama....heee
silalah buat.. :)

hak milik kekal dan terpelihara nurfarah wahidah.