02 November 2010

tagging.♥

haha....tag mengetag daripada nurul saya.
hari ni baru jawab. tape...janji jawab....lalala
mari kita mulakan!!
(nebes2!haha. ngek! kau ingat nk amik peksa ke?huu)

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
aku bagi orang la. mak aku, adik2 aku, family aku dan kawan2 aku.
2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
zinger combo (mcm byse air tukar orange juice) kat kfc tadi.
3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nnti?
rumah sendiri la of cross. tema? hmmm...pe yek? mafia! haha. kau ingat drama macbeth kau tu ke yda? ntahla. yg penting warna biru mesti dan WAJIB ade. kalau future hubby aku tknk wrna biru, tak pyh kawin ngn aku. haha
4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
tidak dan tidak pernah.
5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
aku taktahu tapi aku harap kalau ade pasni, biala dia seorang je, tade lagi yg lain. cewwahh. haha
karat2..
6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
uih. da tade, nk jumpe mcm mana? jumpe kat "tangga".lalala~
7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
denyut kasih medik by dr. farhan hadi n malam pertama di syurga by adil akhyar.
malam pertama di syurga tu aku tak habis baca lagi tapi denyut kasih medik tu best GILE GILE!
aku tak rasa boring langsung baca. terima kasih kepada penulis novel tersebut. :)
8. Apakah nama penuh korang?
Nurfarah Wahidah binti Mohd Hamid.
9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
mak aku.
10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang
rahsia boleh? thank you (:
11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
ya dan ya. :)
tapi kalau dekat nk balik cuti sem,
washing machine yang berkhidmat untuk aku. hee
12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
tempat yang boleh buat aku rasa tak nak balik sebab ketenangannya,
pemandangannya....maybe satu tempat yang penuh kehijauan dengan udara yang nyaman. :)
walau ape pun, full house ngn jeju island tetap impian. hee
13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk. ade org tu da salu sgt cium aku. hahaha
14. 3 tentang orang yang tag korang
3 je? aku nak bagi banyak2. :p
  • comel
  • cantik
  • kecik
  • garang tw..haha.gurau2
  • perasan besar
  • kerempeng
  • baik, sangat.♥
  • dia sensitif
  • kawan terbaik aku
  • teman perempuan aku
  • aku sayang dia. sangat♥♥


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
handphone, lappy, foto family aku 3 tahun lepas, hadiah pemberian insan insan tersayang, buku buku aku. (kalau nak tgk aku mengamuk dan dengan sengajanya mengganas, wat la yg tak sepatutnya kat mereka2.)
16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
pyramid, hush hush, menunggu, stomping the roses, di saat aku mencintaimu.
17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
26 julai. kat rumah. :)
18. 5 orang blogger yang korang nk tag
harabuji
kekura
cik azie
mawabbies
pia
syusyu
cik taeyang
semua orang boleh?
hehe
19.cerita sikit bloger yang pertama korang tag.

  • harabuji kesayangan aku
  • tak pernah sehari pn dia tak buli aku (kecuali hari cuti umum.)
  • supplier lagu2 korea aku.
  • harabuji aku comel dan menawan
  • kelakar dan menghiburkan hati walaupun selalu membuli
  • aku nak dia buat ni sebab aku nak sangat tahu jawapan yg akn dy bg, sengal tak sengal. heheh
  • suka kutuk aku depan2..huu...tape...aku tak kisah..:p


4 comments:

dya ilham said...

yeay! nak jugak blh? :p

booboo said...

kak dya: boleh saje!
buat la...hehe

a-En said...

hahahks,
rahsia ye
sapa yg lorang nak jumpe.

heeeeee,,,
korek2

booboo said...

hahaha....tercopy jwpn nurul sbnrnya...taktau pun nk jumpa sape..hahak

jumpa rain, sheikh muszaphar ngn upstairs bukan rahsia lg dah..hee

hak milik kekal dan terpelihara nurfarah wahidah.